Studietur til Grüne Woche – en opplevelse jeg aldri glemmer! 

05.11.2025

I januar 2025 var jeg så heldig å få være med fylkeskommunen på studietur til den store, internasjonale matmessen Grüne Woche i Berlin. For en fantastisk opplevelse! Vi fikk smake oss gjennom mange land – men aller best var selvfølgelig Fjord- og Fjell-Norge som viste seg fra sin beste side med nydelige smaker og stolte mattradisjoner.

Grüne Woche (som altså staves sånn 😉) er en enorm mat- og landbruksmessa – og først da jeg kom hjem gikk det virkelig opp for meg at jeg slett ikke hadde rukket å få med meg alt. Det er nesten umulig på ett besøk!

Men én ting rakk jeg i hvert fall …
Jeg fikk kjøpt med meg fransk nougat! Planen var å kjøpe sånn 200–300 gram. Vel — det ble visst 2 kilo i stedet! Litt for mye nougat og litt for mye latter – en historie jeg aldri kommer til å glemme. 😂

Det ble også litt tid til å utforske Berlin og se på historiske steder mellom alle matopplevelsene. Jeg er så utrolig takknemlig for denne turen, alt jeg lærte, og alle de inspirerende menneskene jeg fikk møte underveis.

Tusen takk for en uforglemmelig opplevelse! 💛  

Fakta om Grüne Woche

  • Navn: Internationale Grüne Woche Berlin

  • Sted: Messe Berlin, Tyskland

  • Startet: 1926

  • Arrangeres: Hvert år i januar

  • Tema: Mat, drikke, landbruk, hagebruk og reiseliv

  • Utstillere: Over 1 800 fra rundt 70 land

  • Besøkende: Over 400 000 mennesker årlig

  • Fokus: Lokalmat, mattrender, bærekraft og matkultur fra hele verden

Grüne Woche regnes som verdens største møteplass for mat og landbruk – et sted hvor tradisjon møter innovasjon, og hvor man kan smake seg gjennom kloden på én helg.

Markthalle Neun – et matparadis i hjertet av Berlin

Under turen var jeg også innom Markthalle Neun i bydelen Kreuzberg – en helt fantastisk mathall fylt med smaker, tradisjoner og kreativ matglede! Her bugner det av både lokale produsenter og internasjonale matperler: alt fra duftende bakevarer og kaker, til fersk sjømat og til og med blekksprut. 🍤🦑🥐

Mathallen er et sted hvor håndverk virkelig står i sentrum – man ser stoltheten i alt som blir laget der. Det var inspirerende å gå rundt blant produsenter som brenner for faget sitt, akkurat slik vi gjør hjemme i Dalen Lefsebakeri. Jeg kunne lett ha brukt en hel dag bare på å smake meg gjennom bodene!

En varm anbefaling til alle som besøker Berlin og elsker god mat – dette er virkelig et sted for sanseopplevelser og nye idéer! ✨